Navigacija

Objave

Prijavi svoj crtež za poster festivala djece i mladih u Busanu u Južnoj Koreji i osvoji putovanje na festival!

Grad Sarajevo i Sarajevo Film Festival u okviru projekta Sarajevo grad filma UNESCO-a pozivaju djecu Kantona Sarajevo da učestvuju u konkursu 15. Međunarodnog filmskog festivala djece i mladih u Busanu, Južna Koreja.

Grad Sarajevo i Sarajevo Film Festival u okviru projekta Sarajevo grad filma UNESCO-a pozivaju djecu Kantona Sarajevo da učestvuju u konkursu 15. Međunarodnog filmskog festivala djece i mladih u Busanu, Južna Koreja. Ovaj konkurs je dio međunarodne saradnje kreativnih gradova filma UNESCO-a, koji čine mrežu od 18 gradova filma iz cijelog svijeta, među kojima su Busan i Sarajevo. 

Sarajevo grad filma UNESCO-a poziva djecu od 5 do 12 godina starosti da na konkurs prijave crtež na temu “Biiip! Biiip! Spasimo Zemlju!”. Pobjednički crteži iz svih kreativnih gradova filma UNESCO-a, među kojima i Sarajeva, bit će izloženi na 15. Međunarodnom filmskom festivalu djece i mladih u Busanu, Južna Koreja, koji će se održati od 7. do 13. jula 2020. godine. 

Crtež koji Međunarodni filmski festival djece i mladih u Busanu proglasi najboljim iz svih gradova filma UNESCO-a koristit će se za dizajn postera ovogodišnjeg Festivala u Busanu kao i za promotivne materijale Festivala, uz prethodno ustupljena autorska prava pobjednika/ce. Pobjednik/ca će u pratnji roditelja i/li nastavnika otputovati na Festival u Busan, uz osigurane troškove puta i smještaja.

Naši domovi, naša planeta Zemlja, gori! Greta Thunberg iz Švedske pokrenula je lavinu štrajkova tinejdžera u cijelom svijetu za spas planete. Šta možemo učiniti da smanjimo temperaturu Zemlje? Naučnici kažu da je sve toplije ne samo polarnim medvjedima, nego i našim domovima i Zemlji. Svoju ideju za spas planete pokaži crtežom na temu “Biiip! Biiip! Spasimo Zemlju!”.

Pokaži svoju maštu i kreativnost kroz crtež, pridruži se mladima iz gradova filma UNESCO-a iz cijelog svijeta i zabavi se crtajući!

Konkurs je otvoren do 14. februara 2020. godine.

Kako se prijaviti na konkurs?

Tema:

Tema crteža je “Biiip! Biiip! Spasimo Zemlju!”.

Uzrast:

Djeca od 5 do 12 godina starosti iz Kantona Sarajevo.

Tehnike i stil crteža:

Slobodan izbor: vodene bojice, mozaik, kolaž, tempere, skica itd.

Format crteža:

Na papiru za crtanje veličine 35 x 25 cm. 

Trajanje konkursa:

Konkurs je otvoren do 14. februara 2020. godine.

Crtež sa kontakt podacima (ime, prezime, broj telefona, e-mail) potrebno je dostaviti ili poslati na adresu:

Obala Art Centar / Sarajevo Film Festival

Zelenih beretki 12

71 000 Sarajevo, BiH

Za sve dodatne informacije: info@sarajevocityoffilm.ba ili broj 061/ 838-344.

U Busan putuje crtež Elle Ninković, hvala svima! Pročitajte ko je sve crtao...
„Produkcija Sarajevo 2006“ koproducent novog filma rumunskog reditelja Cristija Puiua
Michel Hazanavicius predsjednik žirija 26. Sarajevo Film Festivala
Prijava filmova / dramskih serija za programe 26. Sarajevo Film Festivala
BH Telecom objavio Javni poziv za prijavu scenarija igranih serija