Navigacija

Objave

Regionalna premijera filma TAKE ME SOMEWHERE NICE

Večeras je u okviru Takmičarskog programa – igrani film upriličena i regionalna premijera filma TAKE ME SOMEWHERE NICE.

Ovaj film bosanskohercegovačko-holandske redateljice Ene Sendijarević svjetsku premijeru imao je ove godine na Filmskom festivalu u Rotterdamu, gdje je osvojio glavnu nagradu. 
 
Na pragu zrelosti, Alma napušta dom svoje majke u Nizozemskoj i putuje u rodnu Bosnu kako bi posjetila oca kojeg nikada nije upoznala. Stvari od početka ne idu po planu. Njen rođak Emir priređuje joj hladan doček i ismijava njen lagodan život na Zapadu. Istovremeno, neporeciva seksualna privlačnost gura Almu u strastvenu vezu s Emirovim najboljim prijateljem, problematičnim Denisom. Iako se prepreke na koje nailazi gomilaju, Alma se neustrašivo drži svoga plana da pronađe oca. Nošeni bezbrižnom mladalačkom energijom i naletom zrele spoznaje, buntovni trojac se upušta u avanturu krenuvši na putovanje kroz uzbudljivu unutrašnjost Bosne, koje iz trenutka u trenutak postaje sve više nepredvidljivo. Tokom putovanja, Alma će naučiti da prihvati i shvati sebe, te prigrli izazove na koje nailazi.
 
Film možete pogledati u sljedećim terminima.
 
Režija: Ena Sendijarević 
Uloge: Sara Luna Zorić, Lazar Dragojević, Ernad Prnjavorac, Sanja Burić, Jasna Ðuričić, Mario Knezović, Emir Hadžihafizbegović, Ivana Vojinović
Nagrade 25. Sarajevo Film Festivala
Film PRIČA O TRI SESTRE zatvorio ovogodišnji Takmičarski program – igrani film
Film MAČKA U ZIDU prikazan večeras u Narodnom pozorištu
Svjetska premijera filma HEIDI
Međunarodna premijera filma MO