Navigacija

Objave

TUGA I SLAVA Pedra Almodóvara u prepunom Ljetnom kinu Raiffeisen

Novi film Pedra Almodóvara, TUGA I SLAVA, večeras u 20:30 prikazan je u prepunom Ljetnom kinu Raiffeisen, u sklopu programa Open Air.

Film u kojem se redatelj opet ujedinjuje sa svojim starim saradnicima, Penélopeom Cruz i Antoniom Banderasom, premijerno je prikazan ove godine na Filmskom festivalu u Cannesu, gdje je Banderas osvojio nagradu za najboljeg glumca.
 
TUGA I SLAVA donosi priču o uspomenama Salvadora Malla, filmskog reditelja koji fizički sve više slabi. Neka sjećanja obnavlja u fizičkim susretima, a neka u mislima. TUGA I SLAVA govori o kreativnom radu, o nemogućnosti da ga se posmatra odvojeno od vlastitog života i o strastima koje bude nadu i život čine smislenim. Prisjećajući se svoje prošlosti, Salvador osjeća hitnu potrebu da to ispriča i da u toj potrebi pronađe spasenje.
 
Film možete pogledati u sljedećim terminima.
 
Režija: Pedro Almodóvar
Uloge: Antonio Banderas, Asier Etxeandia, Leonardo Sbaraglia, Nora Navas, Julieta Serrano, César Vicente, Asier Flores, Penélope Cruz, Cecilia Roth, Susi Sánchez, Raúl Arévalo, Pedro Casablanc, Julián López
 
Ne propustite pogledati film PINOCCHIO Mattea Garronea
Gledajte dobitnika Počasnog Srca Sarajeva Madsa Mikkelsena u filmu LOV
Svjetska premijera filma SJETIT ĆEŠ ME SE
Svjetska premijera filma PROVINCIJALNI WISCONSIN
Pogledajte nagrađivani film Srdana Golubovića OTAC