Navigacija

Objave

TUGA I SLAVA Pedra Almodóvara u prepunom Ljetnom kinu Raiffeisen

Novi film Pedra Almodóvara, TUGA I SLAVA, večeras u 20:30 prikazan je u prepunom Ljetnom kinu Raiffeisen, u sklopu programa Open Air.

Film u kojem se redatelj opet ujedinjuje sa svojim starim saradnicima, Penélopeom Cruz i Antoniom Banderasom, premijerno je prikazan ove godine na Filmskom festivalu u Cannesu, gdje je Banderas osvojio nagradu za najboljeg glumca.
 
TUGA I SLAVA donosi priču o uspomenama Salvadora Malla, filmskog reditelja koji fizički sve više slabi. Neka sjećanja obnavlja u fizičkim susretima, a neka u mislima. TUGA I SLAVA govori o kreativnom radu, o nemogućnosti da ga se posmatra odvojeno od vlastitog života i o strastima koje bude nadu i život čine smislenim. Prisjećajući se svoje prošlosti, Salvador osjeća hitnu potrebu da to ispriča i da u toj potrebi pronađe spasenje.
 
Film možete pogledati u sljedećim terminima.
 
Režija: Pedro Almodóvar
Uloge: Antonio Banderas, Asier Etxeandia, Leonardo Sbaraglia, Nora Navas, Julieta Serrano, César Vicente, Asier Flores, Penélope Cruz, Cecilia Roth, Susi Sánchez, Raúl Arévalo, Pedro Casablanc, Julián López
 
Domaća premijera filma UMRI PRIJE SMRTI
Prikazan film ZAISTA, NIKAD NISI BIO OVDJE Lynne Ramsay, dobitnice Počasnog Srca Sarajeva
Predstavljamo Open Air program 29. Sarajevo Film Festivala
Noć prije svečanog otvaranja 28. Sarajevo Film Festivala, na predfestivalskoj projekciji puno Ljetno kino Coca-Cola
U Ljetnom kinu Coca-Cola podignuto najveće filmsko platno u regiji