Navigacija

Objave

TUGA I SLAVA Pedra Almodóvara u prepunom Ljetnom kinu Raiffeisen

Novi film Pedra Almodóvara, TUGA I SLAVA, večeras u 20:30 prikazan je u prepunom Ljetnom kinu Raiffeisen, u sklopu programa Open Air.

Film u kojem se redatelj opet ujedinjuje sa svojim starim saradnicima, Penélopeom Cruz i Antoniom Banderasom, premijerno je prikazan ove godine na Filmskom festivalu u Cannesu, gdje je Banderas osvojio nagradu za najboljeg glumca.
 
TUGA I SLAVA donosi priču o uspomenama Salvadora Malla, filmskog reditelja koji fizički sve više slabi. Neka sjećanja obnavlja u fizičkim susretima, a neka u mislima. TUGA I SLAVA govori o kreativnom radu, o nemogućnosti da ga se posmatra odvojeno od vlastitog života i o strastima koje bude nadu i život čine smislenim. Prisjećajući se svoje prošlosti, Salvador osjeća hitnu potrebu da to ispriča i da u toj potrebi pronađe spasenje.
 
Film možete pogledati u sljedećim terminima.
 
Režija: Pedro Almodóvar
Uloge: Antonio Banderas, Asier Etxeandia, Leonardo Sbaraglia, Nora Navas, Julieta Serrano, César Vicente, Asier Flores, Penélope Cruz, Cecilia Roth, Susi Sánchez, Raúl Arévalo, Pedro Casablanc, Julián López
 
Film BILO JEDNOM ... U HOLLYWOODU zatvorio jubilarni 25. Sarajevo Film Festival
Film LIJEPO DOBA prikazan u Ljetnom kinu Raiffeisen
TO MORA BITI RAJ Elie Suleimana prikazan u programu Open Air
Film ŠAVOVI prikazan u Ljetnom kinu Raiffeisen
PARAZIT prikazan u programu Open Air