Navigacija

Objave

Naj fotka 25. Sarajevo Film Festivala – nagradna igra

Sarajevo Film Festival i Raiffeisen banka tijekom 25. jubilarnog festivalskog izdanja za sve posjetioce pripremaju kreativnu i vrijednu nagradnu igru „Naj fotka“.

Pripremite svoje fotoaparate, mobitele, tablete i druge uređaje, posjetite neku od festivalskih lokacija od 16. augusta do 23. augusta, zabilježite najljepše trenutke jubilarnog 25. Sarajevo Film Festivala i možete osvojiti Smart Watch.
 
Fotkati možete sve ono što za vas predstavlja jedinstvenu festivalsku atmosferu, bilo da je riječ o svečanom momentu s Red Carpeta, iz Ljetnog kina Raiffeisen, jedinstveni trenutak atmosfere s neke druge festivalske lokacije, vaš doživljaj Sarajevo Film Festivala ili jednostavno festivalski momenat koji želite sačuvati od zaborava. Pratite festivalska događanja, fotkajte i osvojite vrijedne nagrade.
 
U nagradnoj igri mogu sudjelovati svi oni koji nam pošalju svoju fotografiju na najfotka@sff.ba u periodu od 16 do 23. augusta, a ako ste korisnik Instagrama, objavite ih uz obavezne hashtagove: #najfotkaSFF i #25thSFF. Fotografije koje se nađu u užem izbor za nagradu, s podacima autora, bit će objavljene u posljednjem festivalskom Biltenu.
 
Pobjednička fotografija uz ime autora/ice, kao i način preuzimanja nagrade, bit će objavljeni na oficijelnoj web stranici i društvenim mrežama Sarajevo Film Festivala, web i Facebook stranici Raiffeisen banke te u medijima.
Predstavljamo filmove programa “Suočavanje s prošlošću”: Od 10. do 16. februara besplatno u kinu i online
Poseban program “Suočavanje s prošlošću” online u BiH i regiji i u kinu Meeting Point u Sarajevu
Produžen konkurs za crtanje festivalskog postera u Busanu
U kinima u BiH u 2022. godini 1.118.550 gledatelja
Tri BAFTA nominacije za “Trougao tuge”