Navigacija

Objave

Svjetskom premijerom filma SIN večeras počeo 25. Sarajevo Film Festival

Svjetskom premijerom filma SIN, bosanskohercegovačke redateljice Ines Tanović večeras je otvoren Takmičarski program – igrani film. Projekcija je održana u 20:15 u sarajevskom Narodnom pozorištu, a film je prikazan i u Ljetnom kinu Raiffeisen u 21:00.

Arman će uskoro napuniti 18 godina. Kada je bio beba, usvojili su ga Jasna i Senad koji nisu mogli imati vlastitu djecu. Međutim, četiri godine kasnije, Jasna rađa Dadu. Arman se čitav život teško nosi s činjenicom da je usvojen. Pun eksplozivne energije, sa svojim školskim drugovima neprestano upada u nevolje. Iako iznimno inteligentan, označen je kao “problematično dijete”. Sigurno i voljeno se osjeća jedino kod Jasninih roditelja. Istovremeno, Arman radi sve što je u njegovoj moći kako bi skrenuo Dadu s puta samouništenja. Uprkos svemu što čini, njegovi roditelji negativno tumače njegovu uključenost i krive ga za sve probleme koje imaju s Dadom.
 
Film možete pogledati u sljedećim terminima.
 
Režija: Ines Tanović
Uloge: Dino Bajrović, Snežana Bogdanović, Uliks Fehmiu, Emir Hadžihafizbegović, Jasna Ornela Bery, Lidija Kordić, Hamza Ajdinović
Seksualno buđenje gruzijske kinematografije
Regionalna premijera filma TIGRICA
Regionalna premijera filma KOS KOS KUPINA
Svjetska premijera filma MEDIUM
Međunarodna premijera filma SLOBODA