Navigacija

Objave

Masterclass sa Alejandrom Gonzálezom Iñárrituom

Iskoriste priliku da vidite i čujete jednog od najuspješnijih reditelja današnjice uživo!

U nedjelju, 18. augusta u 12 sati u Narodnom pozorištu, 25. Sarajevo Film Festival će upriličiti „Masterclass sa Alejandrom Gonzálezom Iñárrituom“ – ovogodišnjim dobitnikom Počasnog Srca Sarajeva.
 
Alejandro González Iñárritu, dobitnik pet Oscara®, je prvi latinoamerički filmski stvaralac nominovan za nagradu Oscar® u kategorijama najboljeg reditelja i najboljeg producenta. Također, on je prvi latinoamerički filmski autor kojem je povjereno predsjedavanje žirijem Filmskog festivala u Cannesu, te prvi Meksikanac ovjenčan Zlatnom palmom. 
 
U opuštenom razgovoru Iñárritu će podijeliti svoje bogato znanje i iskustvo sa festivalskom publikom i predstavnicima medija. Razgovor će moderirati festivalskoj publici dobro znani prijatelj, umjetnički direktor „International Film Festivala & Awards Macaoa“, Mike Goodridge. Razgovor će se odvijati na engleskom jeziku. 
 
Ulaznice za masterclass su besplatne. Svi zainteresirani mogu svoju ulaznicu podići lično u Glavnom Box Officeu (Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24).
 
Broj ulaznica je ograničen!
 
Nagrade 28. Sarajevo Film Festivala
Partnerske nagrade 28. Sarajevo Film Festivala
Nagrade 27. Sarajevo Film Festivala
Partnerske nagrade 27. Sarajevo Film Festivala
Dodjela nagrada večeras u Narodnom pozorištu