Navigacija

Objave

DOGMAN Mattea Garronea u Ljetnom kinu Raiffeisen

Nakon GOMORRE, Matteo Garrone na Sarajevo Film Festival se vratio sa novim hitom – filmom DOGMAN koji je večeras prikazan u Ljetnom kinu Raiffeisen, u programu Open Air. Publiku su pozdravili glavni glumci Marcello Fonte, dobitnik Zlatne palme za najboljeg glumca na filmskom festivalu u Cannesu za ulogu u ovom filmu i Edoardo Pesce.

U Sarajevo su došli zajedno s casting direktorom ovog filma Francescom Vedovatijem. Fonte je, uz Zlatnu palmu za glumca u Cannesu, osvojio i nagradu za najboljeg glumca Međunarodnog udruženja kinofila (ICS Cannes Award), a film je osvojio i Srebrene vrpce, nagrade Talijanskog nacionalnog sindikata filmskih novinara: za najbolji film – Matteo Garrone; za najboljeg glumca - Marcello Fonte, Edoardo Pesce; za produkciju - Matteo Garrone, Paolo Del Brocco, Archimede, Rai Cinema; za casting direktora - Francesco Vedovati; za najboljeg urednika - Marco Spoletini; za režiju – Matteo Garrone; za scenografiju - Dimitri Capuani; za zvuk - Maricetta Lombardo. 
 
Film govori o Marcellu, sitnom i blagom čovjeku koji dane provodi između posla u skromnom salonu za pse, ljubavi prema kćerki Alidi i podčinjenog odnosa sa Simoncinom koji terorizira čitavo naselje. Uloge u filmu ostvarili su Marcello Fonte, Edoardo Pesce, Nunzia Schiano, Adamo Dionisi, Francesco Acquaroli, Alida Baldari Calabria, Gianluca Gobbi. DOGMAN je svjetsku premijeru imao na filmskom festivalu u Cannesu.
Domaća premijera filma UMRI PRIJE SMRTI
Prikazan film ZAISTA, NIKAD NISI BIO OVDJE Lynne Ramsay, dobitnice Počasnog Srca Sarajeva
Predstavljamo Open Air program 29. Sarajevo Film Festivala
Noć prije svečanog otvaranja 28. Sarajevo Film Festivala, na predfestivalskoj projekciji puno Ljetno kino Coca-Cola
U Ljetnom kinu Coca-Cola podignuto najveće filmsko platno u regiji