Navigacija

Objave

Nuri Bilge Ceylan: Turkey Cinemascope

Sarajevo Film Festival predstavit će izložbu odabranih radova iz bogatog fotografskog opusa Nuri Bilge Ceylana u okviru ovogodišnjeg Festivala.

Dobitnik nagrade Počasno Srce Sarajeva 24. Sarajevo Film Festivala je turski reditelj Nuri Bilge Ceylan, jedan od najcjenjenijih filmskih autora današnjice. Nagrada se Ceylanu dodjeljuje u znak priznanja za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti i podršku Sarajevo Film Festivalu. Nuri Bilge Ceylan je i počasni gost programa Posvećeno 24. Sarajevo Film Festivala.
 
Izložba fotografija Nurija Bilge Ceylana Turkey Cinemascope bit će otvorena u subotu, 11. augusta u 12 sati u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine.
 
Ceylanove fotografije, baš kao i njegovi filmovi, posmatrača navode na razmišljanje. One ne nude očigledne odgovore, već tek naznake emocija. Izrazi na licima njegovih subjekata su uvijek ambivalentni, čime odražavaju svu kompleksnost života i ljudske duše i potvrđuju Ceylanov status talentovanog naratora i iznimno značajnog i etičnog umjetnika.
Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije
Prijava filmova / dramskih serija za programe 30. Sarajevo Film Festivala
Zimsko izdanje Mreže festivala Jadranske regije
Bosanci i Hercegovci išli u kina više nego prethodnih godina: 1,3 miliona gledatelja u bh. kinima u 2023. godini
Noć kina 27. decembra u Sarajevu uz besplatan ulaz, objavljujemo program