Navigacija

Objave

Za rad na Sarajevo Film Festivalu prijavilo se 586 volontera iz 20 zemalja

I ove godine veliki broj volontera i volonterki sudjeluje u pripremi i realizaciji 24. Sarajevo Film Festivala.

Njih čak 586 iz 20 zemalja, različite starosne dobi, odazvalo se pozivu da svojim entuzijazmom, motivacijom i željom za znanjem doprinesu da i ovogodišnje izdanje Festivala blista uz mlade.
 
Osim iz Bosne i Hercegovine, prijave su stigle iz Njemačke, Belgije, Turske, Argentine, SAD-a, Ukrajine, Luxembourga, Austrije, Hrvatske, Slovenije, Australije, Španije, Holandije, Srbije, Poljske, Francuske, Italije, Portugala i Brazila.
 
Na različitim poslovima – od tehničke pripreme, dočeka gostiju, registracije i smještaja gostiju Festivala do rada u festivalskim uredima i na 16 festivalskih lokacija, bit će angažirano 400 volontera koji će odgovorno i produktivno ispunjavati svoje zadatke. 
 
Zahvaljujući radu na festivalu, volonteri imaju priliku upoznati se detaljnije sa onim što predstavlja filmska umjetnost te svojim volonterskim angažmanom podržati ideju o važnosti razvoja i postojanja filmske industrije.
 
Timski rad, nova znanja, poznanstva i prijateljstva, susret s više od 100.000 posjetitelja Festivala, garancija su još jednog velikog i nezaboravnog iskustva za sve koji sudjeluju u realizaciji 24. Sarajevo Film Festivala. 
 
Svim volonterima želimo dobrodošlicu, uspješan rad i nezaboravne uspomene!
Počelo snimanje kratkih filmova u Sarajevu u sklopu projekta SEE Factory
U Sarajevu počinje snimanje pet kratkih filmova koji će otvoriti Cannes Directors’ Fortnight 2019
Prijava filmova za programe 25. Sarajevo Film Festivala
Najistaknutiji volonteri dobili zahvalnice
Finalni izvještaj 24. Sarajevo Film Festivala