Navigacija

Objave

Za rad na Sarajevo Film Festivalu prijavilo se 586 volontera iz 20 zemalja

I ove godine veliki broj volontera i volonterki sudjeluje u pripremi i realizaciji 24. Sarajevo Film Festivala.

Njih čak 586 iz 20 zemalja, različite starosne dobi, odazvalo se pozivu da svojim entuzijazmom, motivacijom i željom za znanjem doprinesu da i ovogodišnje izdanje Festivala blista uz mlade.
 
Osim iz Bosne i Hercegovine, prijave su stigle iz Njemačke, Belgije, Turske, Argentine, SAD-a, Ukrajine, Luxembourga, Austrije, Hrvatske, Slovenije, Australije, Španije, Holandije, Srbije, Poljske, Francuske, Italije, Portugala i Brazila.
 
Na različitim poslovima – od tehničke pripreme, dočeka gostiju, registracije i smještaja gostiju Festivala do rada u festivalskim uredima i na 16 festivalskih lokacija, bit će angažirano 400 volontera koji će odgovorno i produktivno ispunjavati svoje zadatke. 
 
Zahvaljujući radu na festivalu, volonteri imaju priliku upoznati se detaljnije sa onim što predstavlja filmska umjetnost te svojim volonterskim angažmanom podržati ideju o važnosti razvoja i postojanja filmske industrije.
 
Timski rad, nova znanja, poznanstva i prijateljstva, susret s više od 100.000 posjetitelja Festivala, garancija su još jednog velikog i nezaboravnog iskustva za sve koji sudjeluju u realizaciji 24. Sarajevo Film Festivala. 
 
Svim volonterima želimo dobrodošlicu, uspješan rad i nezaboravne uspomene!
Film „Sastanak s Pol Potom“ u službenoj selekciji festivala u Cannesu, među producentima Obala Art Centar iz Sarajeva
Bliži se četvrto Proljetno izdanje Mreže festivala Jadranske regije – sjajne filmove pogledajte besplatno u kinima i online
Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije
Prijava filmova / dramskih serija za programe 30. Sarajevo Film Festivala
Zimsko izdanje Mreže festivala Jadranske regije