Navigacija

Objave

Podrška Grada Sarajeva Sarajevo Film Festivalu

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra potpisali su danas ugovor o sufinasiranju 24. Sarajevo Film Festivala, koji će biti održan od 10. do 17. augusta.

 “Sarajevo Film Festival je jedan od najznačajnijih projekata u Gradu Sarajevu. Čestitam gospodinu Purivatri na godinama vrhunskog rada. Iza tog rada stoji cijeli tim ljudi. Čestitam im na onome što su napravili i obećajem da će ova administracija Grada Sarajeva nastaviti ispunjavati svoja obećanja i realizovati i podržavati projekte koji imaju za cilj promociju Grada Sarajeva i pozicioniranje Sarajeva na mapu evropskih i svjetskih destinacija. Čestitam ekipi Sajevo Film Festivala na energiji koju ulažu u festival i nadam se da će on živjeti još dugo godina”, rekao je Skaka.

 

Direktor SFF-a Mirsad Purivatra zahvalio se gradonačelniku Sarajeva i gradskoj administraciji što je nakon nekoliko godina zastoja u saradnji Sarajevo Film Festival ponovo vraćen u budžetsku liniju kao kulturni projekat od interesa za Grad Sarajevo. “Ovo je značajan grant za SFF: on nam omogućava da možemo kvalitetno pripremiti festival, da možemo zaposliti mlade ljude koji napuštaju ovu zemlju: pružamo im šansu da ostanu ovdje i da nastave raditi ono što smo mi radili protekle 23 godine. Ta nova mlada generacija je već tu i nova mlada generacija već vodi veliki dio SFF-a. To je možda i najveći uspjeh mog tima i mene – da smo formirali novu generaciju mladih ljudi koja je garant uspjeha SFF-a i u narednim godinama. Ovaj grant, i nadajmo se grantovi idućih godina, će biti i garant kvaliteta festivala i ostanka bar jednog dijela mladih u Sarajevu i BiH. S druge strane, ovakvo prepoznavanje kulture pokazuje da postoji i strategija i vizija rada ove administracije Grada Sarajeva. Nadajmo se da ćemo generacijama koje dolaze ostaviti projekte koji će pronositi ime Sarajeva u jednom lijepom, svijetlom smislu”, rekao je Purivatra. 

 

Grad Sarajevo ove godine je Sarajevo Film Festival podržao u iznosu od 200.000 KM.

Počelo snimanje kratkih filmova u Sarajevu u sklopu projekta SEE Factory
U Sarajevu počinje snimanje pet kratkih filmova koji će otvoriti Cannes Directors’ Fortnight 2019
Prijava filmova za programe 25. Sarajevo Film Festivala
Najistaknutiji volonteri dobili zahvalnice
Finalni izvještaj 24. Sarajevo Film Festivala