Navigacija

Objave

Podrška Grada Sarajeva Sarajevo Film Festivalu

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra potpisali su danas ugovor o sufinasiranju 24. Sarajevo Film Festivala, koji će biti održan od 10. do 17. augusta.

 “Sarajevo Film Festival je jedan od najznačajnijih projekata u Gradu Sarajevu. Čestitam gospodinu Purivatri na godinama vrhunskog rada. Iza tog rada stoji cijeli tim ljudi. Čestitam im na onome što su napravili i obećajem da će ova administracija Grada Sarajeva nastaviti ispunjavati svoja obećanja i realizovati i podržavati projekte koji imaju za cilj promociju Grada Sarajeva i pozicioniranje Sarajeva na mapu evropskih i svjetskih destinacija. Čestitam ekipi Sajevo Film Festivala na energiji koju ulažu u festival i nadam se da će on živjeti još dugo godina”, rekao je Skaka.

 

Direktor SFF-a Mirsad Purivatra zahvalio se gradonačelniku Sarajeva i gradskoj administraciji što je nakon nekoliko godina zastoja u saradnji Sarajevo Film Festival ponovo vraćen u budžetsku liniju kao kulturni projekat od interesa za Grad Sarajevo. “Ovo je značajan grant za SFF: on nam omogućava da možemo kvalitetno pripremiti festival, da možemo zaposliti mlade ljude koji napuštaju ovu zemlju: pružamo im šansu da ostanu ovdje i da nastave raditi ono što smo mi radili protekle 23 godine. Ta nova mlada generacija je već tu i nova mlada generacija već vodi veliki dio SFF-a. To je možda i najveći uspjeh mog tima i mene – da smo formirali novu generaciju mladih ljudi koja je garant uspjeha SFF-a i u narednim godinama. Ovaj grant, i nadajmo se grantovi idućih godina, će biti i garant kvaliteta festivala i ostanka bar jednog dijela mladih u Sarajevu i BiH. S druge strane, ovakvo prepoznavanje kulture pokazuje da postoji i strategija i vizija rada ove administracije Grada Sarajeva. Nadajmo se da ćemo generacijama koje dolaze ostaviti projekte koji će pronositi ime Sarajeva u jednom lijepom, svijetlom smislu”, rekao je Purivatra. 

 

Grad Sarajevo ove godine je Sarajevo Film Festival podržao u iznosu od 200.000 KM.

Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije
Prijava filmova / dramskih serija za programe 30. Sarajevo Film Festivala
Zimsko izdanje Mreže festivala Jadranske regije
Bosanci i Hercegovci išli u kina više nego prethodnih godina: 1,3 miliona gledatelja u bh. kinima u 2023. godini
Noć kina 27. decembra u Sarajevu uz besplatan ulaz, objavljujemo program