Navigacija

Objave

Nastavak saradnje Sarajevo Film Festivala i Securitasa

Sarajevo Film Festival je 2000. godine ukazao povjerenje timu stručnjaka iz oblasti zaštite manifestacija koji su tada radili u agenciji za zaštitu koja je 2010. godine postala dio globalnog preduzeća Securitas. Sedamnaest godina kasnije, Sarajevo Film Festival i Securitas su potpisali novi trogodišnji ugovor o zaštiti, pa će se isti tim iskusnih stručnjaka i dalje brinuti za bezbjednost svih posjetilaca festivala.

„Iz godine u godinu, Festival je sve veći i kompleksniji događaj sa sve više posjetilaca. Time se pred nas postavlja sve zahtjevniji zadatak u oblasti sigurnosti, ali ponovno potpisivanje trogodišnjeg ugovora nam je potvrda da smo do sada ispunili očekivanja i zahtjeva SFF-a kao klijenta. Izuzetno smo ponosni  što je Securitas u isto vrijeme i sponzor ovog, definitivno, najutjecajnijeg kulturnog događaja na Balkanu. SFF je nakon svih ovih godina saradnje postao prijatelj našeg preduzeća i sigurni smo da će se ovo prijateljstvo nastaviti i u narednim godinama“, izjavio je Predsjednik Uprave Securitasa u BiH Mirsad Ćatić.

„Za veliki događaj kakav je Sarajevo Film Festival jedan od najvažnijih aspekata je svakako sigurnost, kako naših gostiju, tako i posjetilaca. Obezbjeđenje lica i objekata tokom Sarajevo Film Festivala povjeramo već godinama u sigurne ruke tima Securitasa i do sada nismo imali niti jedan problem. Stoga sa zadovoljstvom nastavljamo saradnju sa njima i u naredne tri godine“, rekao je Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala.

Securitas je globalno preduzeće koje štiti klijente u 53 zemlje na svim kontinentima svijeta sa svojih 335.000 uposlenih. U Securitasu se trudimo razviti isplativa, sigurnosna rješenja koja su prilagođena potrebama klijenata. Ključno u svemu tome je pronaći balans između različitih elemenata koji čine zaštitu na terenu: fizičke zaštite, interventni timova, dojavno-operativni centar i prije svega najsavremenijih tehnoloških rješenja. 

Ecoscope: besplatne projekcije dokumentaraca i razgovor na temu zaštite okoliša
CineArchive: Uskoro besplatno online dostupan i film Vlatka Filipovića “Kruh naš svagdanji daj nam danas”
Besplatno online dostupan film iz istorije bh. kinematografije: “Sarajevo 1920”
Arhivski filmovi na online platformi kina Meeting Point: Spašena memorija filmskog grada
Crtež Bianke Jogunčić iz Sarajeva putuje na BIKY festival u Busanu u Južnoj Koreji, hvala svima koji su crtali!