Navigacija

Objave

Najbolja promocija destinacije Sarajevo: Turistička zajednica KS sponzor SFF-a

Turistička zajednica Kantona Sarajevo po prvi put je sponzor Sarajevo Film Festivala.

Tako će najvažniji međunarodni filmski događaj u našoj zemlji od ove godine imati i značajnu podršku Turističke zajednice KS – Visit Sarajevo, što je od velikog značaja za promociju našeg glavnog grada. 

Na konferenciji za medije danas je u kinu Meeting Point ozvaničena saradnja koja će doprinijeti promociji Sarajeva kao regionalnog filmskog centra i jedne od najprivlačnijih turističkih destinacija.

Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala, na press konferenciji je rekao da Festival više od dvije decenije kroz niz programa radi na promociji i afirmaciji Sarajeva, te da se partnerstvo s Turističkom zajednicom KS bazira na zajedničkom cilju promocije Sarajeva, nastavljajući tako tradiciju koju Festival baštini od samog osnivanja.

“Prvi put u 23 godine od kako se održava Sarajevo Film Festival imamo zvaničnu saradnju i značajnu podršku Turističke zajednice Kantona Sarajevo što je ogromno priznanje za Festival“, kazao je Purivatra. 

Sarajevo Film Festival je odavno prerastao obim, veličinu i strukturu samog filmskog festivala i narastao u najznačajniji kulturni pa i društveni događaj u regiji: “Dugogodišnji doprinos Festivala promociji Sarajeva zaslužuje veliko priznanje, a najveća filmska smotra u regiji sada dobija i ozbiljnog partnera”, kazao je Nermin Muzur, direktor TZKS. “Turistička zajednica Kantona Sarajevo, u saradnji s Vladom KS, podržava projekte koji su od značaja za promociju Sarajeva, a saradnja sa Sarajevo Film Festivalom samo je logičan slijed događaja”, poručio je Muzur.

Dvadeset i treće izdanje Sarajevo Film Festivala će biti održano od 11. do 18. augusta na više lokacija, a od ove godine festivalskim lokacijama pridružuje se i Općina Ilidža.

Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije
Prijava filmova / dramskih serija za programe 30. Sarajevo Film Festivala
Zimsko izdanje Mreže festivala Jadranske regije
Bosanci i Hercegovci išli u kina više nego prethodnih godina: 1,3 miliona gledatelja u bh. kinima u 2023. godini
Noć kina 27. decembra u Sarajevu uz besplatan ulaz, objavljujemo program