Navigacija

Objave

Mladim filmoljupcima predstavljen program

Pozorište mladih u Sarajevu bilo je prepuno mladih i najmlađih filmoljubaca na predstavljanju Dječijeg programa i TeenArene 23. Sarajevo Film Festivala.

Kao uvod u ovogodišnju ludo zabavnu festivalsku sedmicu, TeenArena i Dječiji program 23. Sarajevo Film Festivala, u ambijentu nove festivalske lokacije namijenjene isključivo za ovaj uzrast – Youth House u Pozorištu mladih Sarajevo, upriličili su druženje u nedjelju, 6. augusta 2017., te prezentirali sve ono što nas očekuje na samom Festivalu.

Sponzori 23. Sarajevo Film Festivala pobrinuli su se da svi prisutni imaju ukusno osvježenje za ovaj prevrući ljetni dan, a tim Dječijeg programa i TeenArene osigurao je i zabavu za sve prisutne, velike i male.


Sarajevo Film Festival već dugi niz godina s posebnom pažnjom bira sadržaje i kreira popratne aktivnosti za omladinski program čiji su sastvani dio dvije programske selekcije -- TeenArena i Dječiji program. U okviru Dječijeg programa drugu godinu za redom postoji i podselekcija MiniArena, namijenjana najmlađim filmoljupcima.


Filmovi izabrani iz najnovije svjetske produkcije imaju za cilj ne samo da zabave, nego i da potaknu na razmišljanje mladu publiku, te razviju ljubav mladih prema sedmoj umjetnosti.


 

Otvoren konkurs za prijave na TeenAction 2019.
U TeenAreni najbolji je film OLD BOYS
GAJIN SVIJET iz Slovenije najbolji film Dječijeg programa 24. SFF-a
Druženje sa mladim ljubiteljima filma
Prijavi se i postani član žirija omladinskog programa 24. Sarajevo Film Festivala