Navigacija

Objave

Ozvaničen nastavak uspješne saradnje SFF-a i Raiffeisen banke

Projekcijom italijanskog filma „Like Crazy“ u četvrtak uveče je svečano obilježen nastavak uspješne saradnje Raiffeisen banke i Sarajevo Film Festivala.

 Ponosni smo što smo ove godine sponzor Raiffeisen Open Air kina, i istakao bih da smo posebno vezani za Sarajevo Film Festival s kojim sarađujemo od njegovih samih početaka. Banku i Festival dodatno povezuje činjenica da smo tokom godina paralelno rasli i razvijali se, postali vodeći brendovi na ovom tržištu, a naša saradnja prerasla je u istinsko prijateljstvo“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke, te dodao: „Poslujući u skladu sa strategijom održivosti, kontinuirano nastojimo naš uspjeh podijeliti sa zajednicom u kojoj poslujemo te podržavamo i značajne projekte u oblasti kulture.“


Raiffeisen banka je tokom godina podržavala Festival kroz različite vidove sponzorstva, a od 2009. godine je Glavni sponzor Festivala. Na ovaj način Banka daje doprinos projektu koji ima značajnu ulogu u izgradnji pozitivnog imidža države predstavljajući jedan od najznačajnijih kulturnih projekata u regionu.

„Sretni smo da je Raiffeisen banka uz Sarajevo Film Festival od njegovih početaka te da je svojim proaktivnim pristupom bila odličan putokaz i drugim kompanijama da se pridruže porodici partnera Festivala. Posebno nas raduje da je saradnja sa Raiffeisen bankom u protekle dvije decenije imala uzlaznu putanju, te je stoga bio i logičan slijed da od ove godine naša najatraktivnija lokacija nosi ime upravo ovog našeg partnera“, istakao je Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala dodajući: „Bez kontinuirane i istinski konstruktivne podrške Raiffeisen banke Festival ne bi bio ovo što danas jeste, a to je međunarodno priznat i prepoznatljiv brend." 

 
Električna flota automobila za 30. Sarajevo Film Festival
UNIQA novi ekskluzivni sponzor Sarajevo Film Festivala
Izabrana je Naj fotka 28. Sarajevo Film Festivala
Dobitnici UniCredit nagrade publike
Prijavite se na nagradni konkurs “Velika scena” i osvojite vrijedne nagrade