Navigacija

Objave

Prvo izdanje online festivala evropskog filma ArteKino

ARTE i online platforma Festival Scope 12. septembra pokrenuli su ArteKino Festival, novi online filmski festival posvećen ljubiteljima filma širom Evrope zainteresovanim da otkriju izbor ovogodišnjih evropskih filmskih produkcija koje se ističu vrhunskom originalnošću i stimulativnošću.

ArteKino Festival će ljubiteljima filma iz 44 evropske zemlje ponuditi 50.000 besplatnih karata za 10 odabranih filmova koji će biti prikazani u toku 10 dana online festivala. 

Ovi će filmovi biti raspoloživi na četiri jezika (francuski, njemački, engleski i španski) na web stranici artekinofestival.com u periodu od 30. septembra do  9. oktobra. Nakon što pogledaju svaki od filmova gledatelji će biti pozvani da ih ocijene ocjenama u rasponu od 1 do 5. Najbolji film će osvojiti Nespresso nagradu publike vrijedosti 50.000 eura kao i ugovor sa međunarodnim prodajnim agentom, a kako bi bila podržana njegova promocija na novim distributivnim teritorijama.  

Igrani, animirani i dokumentarni filmovi uvršteni u selekciju ArteKino Festivala pružaju adekvatan uvid u raznolikost i hrabrost novog evropskog filmskog izraza. 

Evropskim gledateljima željnim novih otkrića će biti predstavljeni sljedeći odabrani filmovi koji su nedavno prikazani i/ili nagrađeni na najprestižnijim međunarodnim filmskim festivalima (Sundance, Rotterdam, Cannes, Locarno, Venice, Annecy…):

LOST AND BEAUTIFUL, film Pietra Marcella (Italija)

SAFARI, film Ulricha Seidla (Austria)

HAPPY TIMES WILL COME SOON, film Alessandra Comodina (Italija)

WILD, film Nicolette Krebitz (Njemačka)

THE DEATH OF LOUIS XIV, film Alberta Serra (Španija)

JOHN FROM, film Joãoa Nicolaua (Portugal)

A GOOD WIFE, film Mirjane Karanović (Srbija)

THE GIRL WITHOUT HANDS, film Sébastiena Laudenbacha (Francuska)

SUNTAN, film Argyrisa Papadimitropoulosa (Grčka)

FATIMA, film Philippea Faucona (Franuska)

 

 

Film „Sastanak s Pol Potom“ u službenoj selekciji festivala u Cannesu, među producentima Obala Art Centar iz Sarajeva
Bliži se četvrto Proljetno izdanje Mreže festivala Jadranske regije – sjajne filmove pogledajte besplatno u kinima i online
Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije
Prijava filmova / dramskih serija za programe 30. Sarajevo Film Festivala
Zimsko izdanje Mreže festivala Jadranske regije