Navigacija

Objave

Sarajevska pivara d.d. ekskluzivni sponzor Sarajevo Film Festivala

Sarajevska pivara d.d. novi je ekskluzivni sponzor Sarajevo Film Festivala, a ova saradnja ozvaničena je u četvrtak svečanim potpisivanjem ugovora ove dvije kompanije.

U prisustvu uposlenika obje kompanije, partnera i prijatelja te predstavnika medija, ugovor su u kinu Meeting Point potpisali Haris Kuskunović, generalni direktor Sarajevske pivare d.d. i Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala.

Tako je Sarajevsko, najpoznatiji brand Sarajevske pivare, postao prvi domaći pivarski brand koji je sponzor Sarajevo Film Festivala.

“Ekskluzivno sponzorstvo SFF-a za nas predstavlja podršku projektu koji doprinosi kvalitetu života građana, promovira našu zemlju  u inostranstvu, i već godinama predstavlja Sarajevo kao centar kulturnih događaja“, istakao je Kuskunović. Dodao je da je Sarajevska pivara u protekloj godini podržala više od 250 različitih kulturnih i sportskih događaja te društveno odgovornih projekata.

Osim saradnje sa SFF-om opredjeljenost za razvoj bh. kinematografije ova kompanija iskazala je podrškom filmu SMRT U SARAJEVU Danisa Tanovića, koji je upravo ovjenčan nagradom Srebrni medvjed na Berlinaleu, te podrškom koju su pružili tokom snimanja još tri bh. filma koji su u fazi produkcije.

“Presretni smo da se još jedna domaća kompanija priključila porodici partnera i sponzora Sarajevo Film Festivala. Sarajevsko je istinski brand, a Sarajevska pivara društveno odgovorna kompanija koja je prepoznala značaj podrške i razvoja filmske industrije, ali i kulturnih projekata uopšte. Vjerujem da smo na pragu uzbudljive i uspješne saradnje koja će biti obostrano korisna i koju ćemo razvijati i u budućnosti“, kazao je Purivatra te naglasio da će ova saradnja donijeti dodatnu vrijednost kvaliteti Festivala ali i ugođaju za sve građane Sarajeva i brojne goste i turiste koji posjećuju naš grad tokom Sarajevo Film Festivala.

Nakon svečanog potpisivanja ugovora u prostoru Caffea Meeting Point održano je prigodno druženje za brojne zvanice koje su svojim prisustvom uveličale čin ozvaničenja saradnje Sarajevske pivare d.d. i Sarajevo Film Festivala. 

 
Električna flota automobila za 30. Sarajevo Film Festival
UNIQA novi ekskluzivni sponzor Sarajevo Film Festivala
Izabrana je Naj fotka 28. Sarajevo Film Festivala
Dobitnici UniCredit nagrade publike
Prijavite se na nagradni konkurs “Velika scena” i osvojite vrijedne nagrade