Navigacija

Objave

ČAROLIJA NA MJESEČINI zatvorila 20. Sarajevo Film Festival

Devet, posljednji, dan Festivala publika Festivala imala je priliku pogledati film kultnog reditelja Woodyja Allena, ČAROLIJA NA MJESEČINI. Ovom projekcijom zvanično je zatvoreno 20. izdanje Sarajevo Film Festivala.

ČAROLIJA NA MJESEČINI, romantična je komedija smještena u dvadesete godine prošlog vijeka, u raskošni primorski kraj u južnoj Francuskoj. Vješti mađioničar nastoji raskrinkati ženu za koju vjeruje da se lažno predstavlja kao spiritualni medij. Slijedi niz, u svakom smislu, magičnih događaja koji glavne likove izbacuju iz cipela.

Woody Allen je jedno od najpoznatijih i najcjenjenijih imena filmske industrije. Njegova bogata karijera scenariste, reditelja, glumca i producenta traje već više od trideset godina i još uvijek cvjeta. Prije nego što je 1966. godine napisao scenarij za brodvejski hit DON’T DRINK THE WATER, Allen je pisao tekstove za nastupe komičara i radio kao zabavljač u noćnim klubovima.

Allen je filmom MIDNIGHT IN PARIS osigurao sedmu nominaciju za nagradu Oscar za najboljeg reditelja, te četrnaestu (rekordnu) nominaciju za nagradu Oscar za najbolji originalni scenarij, koju je potom i osvojio. ČAROLIJA NA MJESEČINI njegov je posljednji film.

Večerašnjoj projekciji prisustvovao je i glumac iz filma Simon McBurney.

Domaća premijera filma UMRI PRIJE SMRTI
Prikazan film ZAISTA, NIKAD NISI BIO OVDJE Lynne Ramsay, dobitnice Počasnog Srca Sarajeva
Predstavljamo Open Air program 29. Sarajevo Film Festivala
Noć prije svečanog otvaranja 28. Sarajevo Film Festivala, na predfestivalskoj projekciji puno Ljetno kino Coca-Cola
U Ljetnom kinu Coca-Cola podignuto najveće filmsko platno u regiji