Navigacija

Objave

Nastavak saradnje između Filmske akademije nauka i umjetnosti i Talents Sarajevo

Saradnja između Filmske akademije nauka i umjetnosti i Talents Sarajevo (ranije poznatog kao Sarajevo Talent Campus) se nastavlja. Talents Sarajevo je imao čast ugostiti dva izvanredna člana Akademije.

Hawk Koch, veteran filmske produkcije, bivši predsjednik Filmske akademije nauka i umjetnosti i predsjednik emeritus Udruženja producenata Amerike vodio je učesnike Talents Sarajevo (glumce, režisere, scenariste, producente, filmske kritičare i snimatelje) kroz labirint stvaranja filmova u Hollywoodu. U sesiji koju je moderirala Michele Ohayon, autorica filmova nominirana za Oscara, on je govorio o svom radu, radu na filmovima za holivudske studije i nezavisnim filmovima,  kao i promjenama na današnjem tržištu.

Melissa Leo, glumica koja je tokom godina dobila brojna priznanja za svoj rad, uključujući Oscara za najbolju glumicu u sporednoj ulozi (Bokser, 2010.), susrela se sa malom grupom glumaca na neformalnom razgovoru o brojnim izazovima njihove profesije.

Talents Sarajevo je šestodnevna networking platforma za buduće glumce, režisere, scenariste, producente, filmske kritičare i snimatelje i Jugoistočne Evrope i Južnog Kavkaza, koja se održava u okviru Sarajevo Film Festivala.

 
Otvoren poziv za prijave na Talents Sarajevo 2024.
61 učesnik izabran za Talents Sarajevo 2023
Otvoren poziv za prijave na Talents Sarajevo 2023.
Otvoren konkurs za prijave na Talents Sarajevo 2022.
56 učesnika izabrano za Talents Sarajevo 2021