Navigacija

Objave

Nastavak saradnje između Filmske akademije nauka i umjetnosti i Talents Sarajevo

Saradnja između Filmske akademije nauka i umjetnosti i Talents Sarajevo (ranije poznatog kao Sarajevo Talent Campus) se nastavlja. Talents Sarajevo je imao čast ugostiti dva izvanredna člana Akademije.

Hawk Koch, veteran filmske produkcije, bivši predsjednik Filmske akademije nauka i umjetnosti i predsjednik emeritus Udruženja producenata Amerike vodio je učesnike Talents Sarajevo (glumce, režisere, scenariste, producente, filmske kritičare i snimatelje) kroz labirint stvaranja filmova u Hollywoodu. U sesiji koju je moderirala Michele Ohayon, autorica filmova nominirana za Oscara, on je govorio o svom radu, radu na filmovima za holivudske studije i nezavisnim filmovima,  kao i promjenama na današnjem tržištu.

Melissa Leo, glumica koja je tokom godina dobila brojna priznanja za svoj rad, uključujući Oscara za najbolju glumicu u sporednoj ulozi (Bokser, 2010.), susrela se sa malom grupom glumaca na neformalnom razgovoru o brojnim izazovima njihove profesije.

Talents Sarajevo je šestodnevna networking platforma za buduće glumce, režisere, scenariste, producente, filmske kritičare i snimatelje i Jugoistočne Evrope i Južnog Kavkaza, koja se održava u okviru Sarajevo Film Festivala.

 
56 učesnika izabrano za Talents Sarajevo 2021
Otvoren konkurs za prijave na Talents Sarajevo 2021.
Od talenata do takmičara: panel sa mladim rediteljicama na 26. Sarajevo Film Festivalu
Talents Sarajevo 2020 dočekuje 62 učesnika u online izdanju
Otvoren konkurs za prijave na Talents Sarajevo 2020