Navigation

News

Večeras dodjela nagrada 29. Sarajevo Film Festivala

U Narodnom pozorištu Sarajevo večeras u 21.30 sati bit će održana svečana ceremonija dodjele nagrada Srce Sarajeva 29. Sarajevo Film Festivala.

Ceremonija će na Crvenom tepihu početi u 21:00 sat, a dodjela nagrada Srce Sarajeva u 21:30 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo. Za nagrade Srce Sarajeva u Takmičarskim programima 29. Sarajevo Film Festivala ukupno se takmiči 49 filmova, a upriličene su i dvije gala te jedna specijalna projekcija.

Večeras u 20:30 sati u Ljetnom kinu Coca-Cola će biti prikazan film KLUB ZERO Jessice Hausner, ovogodišnje gošće programa „Posvećeno“. Hausner će se publici predstaviti prije početka projekcije filma u Ljetnom kinu Coca-Cola. Istaknuta rediteljica je bila gošća 23. Sarajevo Film Festivala (2017.), kada je otvorila je 11. izdanje programa Talents Sarajevo. 

Film prati učiteljicu koja se pridružuje osoblju međunarodne internatske škole kako bi predavala predmet “Svjesno jedenje”. Ona uči da je manje jedenja zdravo. Ostali učitelji sporo primjećuju šta se događa, a kada smeteni roditelji počnu shvaćati, “Klub Zero” postaje stvarnost. među producentima ovog filma je Obala Art Centar iz Sarajeva, u okviru zajedničkog projekta s TRT-om i Doha Film Institutom.

U 20:45 sati u Ljetnom kinu Stari Grad na programu je film Andreja Korovljeva HOTEL PULA. Ekipa filma publici će se pokloniti prije početka filma.

Danas u 10 sati pozivamo publiku da ne propusti Masterclass s Lynne Ramsey, dobitnicom Počasnog Srca Sarajeva. Masterclas počinje u 10 sati u Festivalskom centru (Bosanski kulturni centar). Ulaz je besplatan, a ulaznice je potrebno preuzeti u Glavnom Box Officeu.

U Mostaru, u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar, na programu je u 21:30 sati SMRT DJEVOJČICE SA ŽIGICAMA Gorana Kulenovića, a isti film je na programu Bingo Ljetnog kina Tuzla u 20:30 sati.

Projekcije filmova iz programa 29. Sarajevo Film Festivala bit će održane i u subotu, 19. augusta.

Raspored projekcija je na web stranici Festivala: www.sff.ba.

Ulaznice su u prodaji online putem web stranice Festivala, na tickets.sff.ba, te putem nove mobilne SFF apliacije, čiji je razvoj podržao Mastercard. Ulaznice su u prodaji i u Glavnom Box Officeu (Bosanski kulturni centar, BKC) od 9:00 do 22:00 sata.

Nastavljena saradnja s Glavnim sponzorom UniCredit Bank
30. Sarajevo Film Festival: Počasno Srce Sarajeva i program „Posvećeno“ Eliji Suleimanu
Film „Sastanak s Pol Potom“ u službenoj selekciji festivala u Cannesu, među producentima Obala Art Centar iz Sarajeva
Bliži se četvrto Proljetno izdanje Mreže festivala Jadranske regije – sjajne filmove pogledajte besplatno u kinima i online
Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije