Navigation

News

Posljednje pripreme za početak 29. Sarajevo Film Festivala

Pripreme lokacija za održavanje 29. Sarajevo Film Festivala u punom su jeku. U ljetnom kinu Coca-Cola, jednoj od najatraktivnijih festivalskih lokacija, podignuto je najveće filmsko platno u regiji.

Ispred Narodnog pozorišta Sarajevo u toku je postavljanje Festivalskog trga, a počelo je i dekorisanje ulica.

29. Sarajevo Film Festival 11. augusta otvorit će film POLJUBITE BUDUĆNOST (KISS THE FUTURE) u režiji Nenada Čičina-Šaina. Film će biti prikazan u sklopu programa Open Air.

Od 11. do 18. augusta, u datumima održavanja 29. Sarajevo Film Festivala, u filmskim projekcijama na otvorenom imat će priliku uživati i publika u Mostaru u Tuzli.

Projekcije u Mostaru se održavaju četvrtu godinu zaredom, a od ove godine po prvi put i u Tuzli, zahvaljujući partnerstvu s kompanijom Bingo Group.

Filmovi iz programa 29. Sarajevo Film Festivala u Mostaru će biti prikazivani u dva termina: u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar (plato Plaza Centra) u 21:30 sati te u kinu Cineplexx Plaza Mostar s početkom u 18 sati, dok u Bingo Ljetnom kinu Tuzla na Trgu slobode projekcije počinju u 20:30 sati.

Program u Mostaru i Tuzli također počinje 11. augusta filmom otvorenja 29. Sarajevo Film Festivala, POLJUBITE BUDUĆNOST.

Ulaznice

Prodaja ulaznica za 29. Sarajevo Film Festival u Glavnom Box Officeu (Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24) u Sarajevu počinje sutra u 10 sati.

U prodaji će biti ulaznice za sve filmove u programima 29. Sarajevo Film Festivala.

Prvih deset kupaca bit će nagrađeni sa po deset besplatnih ulaznica za filmove u različitim programima i posterom ovogodišnjeg Festivala.

Ulaznice su u prodaji i online: na web stranici Sarajevo Film Festivala www.sff.ba, na tickets.sff.ba ili putem nove mobilne mobilne aplikacije Sarajevo Film Festivala, čiji je razvoj podržao Mastercard.

Ne zaboravite glasati za najbolji film i osvojiti vrijedne UniCredit nagrade publike. Glasati možete OVDJE.

Nastavljena saradnja s Glavnim sponzorom UniCredit Bank
30. Sarajevo Film Festival: Počasno Srce Sarajeva i program „Posvećeno“ Eliji Suleimanu
Film „Sastanak s Pol Potom“ u službenoj selekciji festivala u Cannesu, među producentima Obala Art Centar iz Sarajeva
Bliži se četvrto Proljetno izdanje Mreže festivala Jadranske regije – sjajne filmove pogledajte besplatno u kinima i online
Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije