Navigation

News

Čestitke Sarajevo Film Festivala na uspjehu serije „Znam kako dišeš“ Jasmile Žbanić

Uspjeh serije „Znam kako dišeš“ dokaz je i naše uspješne saradnje sa BH Telecomom i njihovom produkcijskom platformom BH ContentLab

Upućujemo čestitke glavnom sponzoru Sarajevo Film Festivala BH Telecomu, producentskoj kući Deblokada i autorskoj ekipi serije „Znam kako dišeš“ Jasmile Žbanić, nastaloj u okviru produkcije BH ContentLaba na ulasku u glavni program ovogodišnjeg filmskog festivala u Veneciji.

Obala Art Centar, odnosno dio tima Sarajevo Film Festivala, sudjelovao je u uspostavljanju platforme BH ContentLab kao vanjski konsultant i mjerodavno tijelo u oblasti kinematografije i produkcije u BiH, s ciljem pružanja stručne pomoći, konsultacija i angažmana svjetskih i regionalnih renomiranih filmskih profesionalaca.

Uspjeh serije „Znam kako dišeš“ dokaz je i naše uspješne saradnje sa BH Telecomom i njihovom produkcijskom platformom BH ContentLab, koja se u vrlo kratkom periodu od samog pokretanja pokazala kao pokretačka snaga domaće kinematografije. 

Činjenica da je domaća serija uvrštena u program ovog prestižnog festivala još je jedan dokaz da dobro osmišljeno strateško djelovanje, u ovom slučaju Sarajevo Film Festivala i BH Telecoma, najznačajnijeg partnera bh. kinematografije po visini financijskog ulaganja, može brzo promijeniti kompletnu paradigmu cijele jedne privredne grane: bh. kinematogafije, te pospješiti proboj domaćeg proizvoda na međunarodno tržište.

U okviru BH ContentLaba do sada je realizirano pet serija: “Kotlina”, “Na rubu pameti”, “Znam kako dišeš”, “Princ iz Eleja i “Tender”. Neke od ovih serija su nominovane i za nagrade Srca Sarajeva za TV serije ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala.

Više od 450 profesionalaca iz cijele regije ima pravo glasa za nominacije za Srce Sarajeva za TV serije te u drugom krugu glasanja bira dobitnike nagrada. Podsjećamo da je glasanje za ovogodišnje dobitnike nagrada Srce Sarajeva za TV serije 29. Sarajevo Film Festivala otvoreno do 31. jula u ponoć.

Nagrade po izboru više stotina filmskih profesionalaca bit će dodijeljene na 29. Sarajevo Film Festivalu, koji će biti održan 11. do 18. augusta 2023.

Sarajevo Film Festival ostaje posvećen svojoj misiji da bude platforma za regionalni i međunarodni plasman domaćeg sadržaja.

 
Nastavljena saradnja s Glavnim sponzorom UniCredit Bank
30. Sarajevo Film Festival: Počasno Srce Sarajeva i program „Posvećeno“ Eliji Suleimanu
Film „Sastanak s Pol Potom“ u službenoj selekciji festivala u Cannesu, među producentima Obala Art Centar iz Sarajeva
Bliži se četvrto Proljetno izdanje Mreže festivala Jadranske regije – sjajne filmove pogledajte besplatno u kinima i online
Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije