Navigation

News

Sarajevo Film Festival i ove godine u Mostaru

Sarajevo Film Festival i ove godine dolazi u Mostar. Četvrtu godinu zaredom Mostarci i njihovi gosti imat će priliku uživati u festivalskom programu, od 11. do 18. augusta.

Filmovi iz programa 29. Sarajevo Film Festivala bit će prikazivani u dva termina: u 18 sati projekcije će se održavati u kinu Cineplexx Plaza Mostar, a u 21.30 sati u kinu na otvorenom - u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar (plato Plaza Centra).

Sarajevo Film Festivala i ove godine će publici donijeti brojne filmove i okupiti filmske profesionalce iz cijelog svijeta.  

Uz Sarajevo i Mostar, festivalski program od ove će se godine održavati i u Tuzli – projekcije su na Trgu Slobode, u ljetnom kinu na otvorenom, u BINGO Ljetnom kinu Tuzla. 

Nakon održavanja ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, planirane su i projekcije i dio festivalskog programa u Visokom, Gradačcu i Jajcu.  

“U saradnji s Federalnim ministarstvom kulture i sporta još više ćemo raditi na jačanju kino kapaciteta lokalnih zajednica kroz saradnju s lokalnim partnerima i drugim filmskim festivalima. U Federaciji BiH do kraja godine je uz podršku Fondacije za kinematografiju planirana digitalizacija u 13 općina i gradova, a s novim aktivnostima cilj je umrežiti filmske partnere i proširiti i ojačati kino-kulturu u BiH. Tuzla i Mostar su primjeri kako možemo zajedno napraviti puno za domaću publiku i domaću industriju”, izjavio je Jovan Marjanović, direktor Sarajevo Film Festivala. 

29. Sarajevo Film Festival bit će održan od 11. do 18. augusta 2023. godine. 

Nastavljena saradnja s Glavnim sponzorom UniCredit Bank
30. Sarajevo Film Festival: Počasno Srce Sarajeva i program „Posvećeno“ Eliji Suleimanu
Film „Sastanak s Pol Potom“ u službenoj selekciji festivala u Cannesu, među producentima Obala Art Centar iz Sarajeva
Bliži se četvrto Proljetno izdanje Mreže festivala Jadranske regije – sjajne filmove pogledajte besplatno u kinima i online
Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije