Navigacija
Finalni izvještaj 23. Sarajevo Film Festivala
23. izdanje Sarajevo Film Festivala unaprijeđeno je u nekoliko segmenata, što je stvorilo dodatnu vrijednost, kako za filmske profesionalce, tako i širu publiku.
Autorica Naj fotke 23. Sarajevo Film Festivala je alzira_lejla!
Korisnica profila na Instagramu alzira_lejla autorica je pobjedničke fotografije ovogodišnje nagradne igre “Naj fotka” koju su pripremili Sarajevo Film Festival i Raiffeisen banka. alzira_lejla je osvojila Action CamCorder – čestitamo!
Nastavlja se saradnja Sarajevo Film Festivala i Doha Film Instituta
Saradnja Sarajevo Film Festivala i Doha instituta za film (DFI) traje već pet godina, u vidu dvosmjernog partnerstva.
Vraća se Sarajevo grad filma!
Danas je objavljen novi poziv za učešće u Sarajevo grad filma. Ovaj projekat nudi priliku mladim filmskim stvaraocima iz regije da surađuju na projektima kratkog filma, kao i njihovo financiranje, produkciju i prikazivanje.
GOOD DAY'S WORK će biti produciran u okviru SCF GS
Tokom prošlogodišnjeg filmskog festivala, festival i TRT TV Movies su pokrenuli produkcijsku shemu za cjelovečernji film nazvanu City of Film for Global Screen - SCF GS. Danas je objavljeno koji film će biti produciran u okviru SCF GS. Radi se o filmu A GOOD DAY'S WORK slovenačkog redatelja Martina Turka.
Olsberg SPI će proučavati utjecaj Sarajevo Film Festivala
Kakav je kulturni, ekonomski i socijalni utjecaj Sarajevo Film Festivala? To će biti predmet analize buduće studije koju će provesti Olsberg SPI, vodeća međunarodna konzultantska firma na planu kreativnih industrija.
PREDSTAVLJAMO
„Vozač / Baby Driver“ – Open Air
Film koji donosi odličnu kombinaciju dobre muzike i žestoke akcije, spoj rock taktova i pucnjave, publika će moći vidjeti posljednje večeri 23. Sarajevo Film Festivala, 18. augusta 2017., u 20:30 sati, u okviru Open Air programa.
Novo izdanje programa Suočavanje sa prošlošću i Sajam istinitih priča na Sarajevo Film Festivalu
Sarajevo Film Festival nastavlja ulagati napore kako bi se stekao bolji uvid u posljedice nedavnih ratova u bivšoj Jugoslaviji, tako što kreira prostor za korištenje filma kako bi se značajne priče iz tog perioda predstavile široj publici. Cilj projekata Suočavanje sa prošlošću i Sajam istinitih priča je pokretanje dijaloga, te podizanje javne svijesti i nivoa znanja o nedavnim zbivanjima, a projekti su već ostvarili konkretan rezultat u vidu jednog završenog filma.
Nastavak saradnje Sarajevo Film Festivala i Securitasa
Sarajevo Film Festival je 2000. godine ukazao povjerenje timu stručnjaka iz oblasti zaštite manifestacija koji su tada radili u agenciji za zaštitu koja je 2010. godine postala dio globalnog preduzeća Securitas. Sedamnaest godina kasnije, Sarajevo Film Festival i Securitas su potpisali novi trogodišnji ugovor o zaštiti, pa će se isti tim iskusnih stručnjaka i dalje brinuti za bezbjednost svih posjetilaca festivala.
Najbolja promocija destinacije Sarajevo: Turistička zajednica KS sponzor SFF-a
Turistička zajednica Kantona Sarajevo po prvi put je sponzor Sarajevo Film Festivala.