Navigacija

Info

Veliko nam je zadovoljstvo pozvati vas na 22. izdanje Sarajevo Film Festivala koje će se održati od 12. do 20. augusta 2016.

Info

PRAVILNIK ZA PREDSTAVNIKE MEDIJA

Pravilnik Press ureda Sarajevo Film Festivala namijenjen je svim akreditiranim predstavnicima medija. Preuzimanjem akreditacije, njen korisnik se obavezuje poštivati njegove tačke.

Molimo Vas da detaljno proučite ovaj dokument!

Ukoliko imate dodatnih pitanja molimo Vas da se obratite osoblju Press centra Sarajevo Film Festivala.

Direkcija Sarajevo Film Festivala zadržava pravo da svakom predstavniku medija koji prekrši pravila navedena u ovom dokumentu oduzme akreditaciju i pravo akreditiranja za praćenje narednih izdanja SFF-a.

Press ured Sarajevo Film Festivala će zahtijevati od svih predstavnika medija detaljan izvještaj o medijskom praćenju Sarajevo Film Festivala sa uključenim kopijama medijskih objava. Takav izvještaj će utjecati na mogućnost akreditiranja predstavnika medija za Sarajevo Film Festival.

Press ured Sarajevo Film Festivala se unaprijed zahvaljuje na saradnji!LOKACIJA I RADNO VRIJEME


Prostorije Press Centra nalaze se u Festivalskom centru Sarajevo Film Festivala.
Adresa: Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24, Sarajevo

Press centar će biti na raspolaganju predstavnicima medija od 09 do 20 sati svakog dana počevši od 12. augusta 2016. godine.

U svrhu podjele akreditacija, Press centar će raditi i u četvrtak, 11. augusta od 11.00 do 17.00 sati te ostalim danima od 09 do 19.00.


PRESS PROTOCOL


Press centar svakog dana Sarajevo Film Festivala distribuira PRESS PROTOCOL dokument na kojem se nalazi spisak svih događaja tog dana koji su otvoreni za predstavnike medija sa terminom održavanja i lokacijom.


SLUŽBA ZA MEDIJACIJU INTERVJUA


Služba za medijaciju intervjua pruža Vam mogućnost posredovanja prilikom ugovaranja intervjua sa gostima i članovima Direkcije Sarajevo Film Festivala. Molimo Vas da ispunite zahtjev koji se nalazi na Info desku Press centra, te da ga predate osoblju Press centra.

NAPOMENA: Potvrda intervjua zavisi od rasporeda i mogućnosti gostiju i Direkcije SFF-a. Podnošenje zahtjeva ne garantira potvrdu intervjua. Molimo Vas da zahtjev popunite u potpunosti i čitko. Napominjemo da je ovo jedini način dogovaranja intervjua.


VAŽNO OBAVJEŠTENJE: SVI INTERVJUI ĆE SE ODRŽAVATI NA FESTIVALSKOM TRGU


FOTO GALERIJA – DISTRIBUCIJA FOTOGRAFIJA

Tokom održavanja Sarajevo Film Festivala, službeni fotografi Festivala pohranjivat će fotografije u GALERIJU fotografija na web siteu SFF-a www.sff.ba koju će predstavnici medija moći koristiti za objave uz obavezan potpis izvora: “Foto: SFF”.


INTERNET CENTAR

Press centar Vam pruža mogućnost besplatnog korištenja kompjutera sa pristupom internetu u INTERNET CENTRU. Također, dostupan je i wireless internet pristup.


FOTOKOPIRANJE


Svi akreditirani predstavnici medija imaju mogućnost korištenja fotokopira koji se nalazi u prostoru Press centra. Korištenje fotokopira uz asistenciju osoblja Press centra.


AKTIVNOSTI NA TERENU


PRESS PROJEKCIJE / PROJEKCIJE ZA PREDSTAVNIKE MEDIJA


Press projekcije se organiziraju samo za filmove iz Takmičarskog programa - igrani film i predstavnici medija im mogu prisustvovati bez ulaznice – sa akreditacijom.

Press projekcije održavaju se svakog dana od 13. do 19. augusta u zgradi Narodnog pozorišta.


PRESS KONFERENCIJE


Press konferencije se održavaju nakon press projekcija, od 13. do 19. augusta u Narodnom pozorištu.

Detaljan raspored press projekcija i press konferencija će biti objavljen na dnevnom press protokolu. SFF zadržava pravo izmjene rasporeda press konferencija.


PHOTO CALL / PRILIKA ZA FOTOREPORTERE


Pola sata prije početka projekcija u okviru Takmičarskog programa odvija se ceremonija crvenog tepiha kojoj mogu prisustvovati predstavnici medija radi snimanja ulaska ekipa filmova i drugih gostiju Sarajevo Film Festivala (Photo Call). Napominjemo da se snimanje ISKLJUČIVO vrši iz za to predviđenog prostora te da predstavnici medija ni na koji način ne smiju ometati ceremoniju.


PREDSTAVNICI MEDIJA NA OSTALIM SFF LOKACIJAMA


U ostalim situacijama, predstavnici medija će se pridržavati sljedećih pravila:

Akreditirani predstavnici medija moći će ući na sve lokacije da bi snimili atmosferu prije početka projekcije i tu se mogu zadržati do početka projekcije. Tada su dužni prekinuti snimanje, a snimateljsku opremu u najvećoj mogućoj tišini iznijeti iz kina, kako ne bi ometali projekciju.

Snimanje na željenoj lokaciji obaviće se isključivo uz pomoć nadležne osobe. U cilju obezbjeđenja izlaska sa lokacije u dogovoreno vrijeme, na nekim lokacijama će predstavnici medija biti obavezni prilikom ulaska ostaviti akreditaciju kod službe obezbjeđenja da bi je preuzeli prilikom izlaska. U slučaju izlaska nakon predviđenog roka (poslije početka projekcije filma i slično) preuzimanje akreditacije na ulazu neće biti moguće. Događaji na koje se odnosi ovo pravilo će biti označeni “*” oznakom na Press protocol dokumentu.

Novinari i snimatelji mogu prisustvovati i snimati razgovore, panele, sesije te druge događaje u okviru Sarajevo Film Festivala (izuzev onih koji nisu otvoreni za javnost) – pod uslovom da ne ometaju rad učesnika.


PROJEKCIJE FILMOVA


Za akreditirane predstavnike medija osiguran je određen broj ulaznica za sve programe Festivala.

Predstavnici medija moraju podnijeti zahtjev za izdavanje besplatne ulaznice za određenu projekciju najkasnije dan prije same projekcije. Zahtjev se predaje u Press centru SFF-a. Zbog ograničenog broja ulaznica podnošenje zahtjeva ne garantira izdavanje ulaznice. Ulaznice se preuzimaju na dan projekcije u glavnom Box Officeu SFF-a, Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24.

NAPOMENA: Predstavnici medija mogu dobiti samo jednu ulaznicu po medijskoj kući i maksimalno dvije ulaznice dnevno.

Press akreditacija Vam omogućava slobodan ulaz na:

Press projekcije Takmičarskog programa
Ostale press projekcije prema najavi ili pozivu


VIDEO BAR


Ukoliko niste vidjeli sve što ste planirali, ili neki film želite vidjeti ponovo, iskoristite Video bar koji Vam pruža mogućnost da vidite selekciju filmova iz programa 22. Sarajevo Film Festivala. Video bar se nalazi u Festivalskom centru, a korištenje je dozvoljeno samo osobama sa akreditacijom.