Navigacija

Objave

Dodatna projekcija filma “Trougao tuge” Rubena Östlunda

Dodatna projekcija filma Rubena Östlunda “Trougao tuga” zbog velikog zanimanja publike bit će održana u četvrtak, 18. augusta u 21.00 sat u kinu Summer Screen. Ulaznice su u prodaji.

O filmu: Fotomodeli Carl i Yaya probijaju se u svijetu mode istovremeno propitujući granice svoje veze. Dobijaju poziv na luksuzno krstarenje sa plejadom sumnjivih superbogataša koja uključuje jednog ruskog oligarha, britanskog trgovca oružjem i nesnošljivog kapetana, alkoholičara koji rado citira Marxa. Na početku, svaki aspekt krstarenja čini se dostojnim objave na Instagramu. Ali sprema se oluja i svi putnici dobiju težak napad morske bolesti tokom večere sa kapetanom u sedam slijedova. Krstarenje završava katastrofom. Carl i Yaya završe na napuštenom otoku sa grupom milijardera i jednim od čistača broda. Hijerarhijski poredak grupe odjednom se okreće naglavačke jer samo brodski radnik zna kako upecati ribu.

U filmu glume: Harris Dickinson, Charlbi Dean, Woody Harrelson, Vicki Berlin, Henrik Dorsin, Zlatko Burić, Jean-Christophe Folly, Iris Berben, Dolly De Leon, Sunnyi Melles, Amanda Walker, Oliver Ford Davies, Arvin Kananian, Carolina Gynning, Ralph Schicha.

Nastavljena saradnja s Glavnim sponzorom UniCredit Bank
30. Sarajevo Film Festival: Počasno Srce Sarajeva i program „Posvećeno“ Eliji Suleimanu
Film „Sastanak s Pol Potom“ u službenoj selekciji festivala u Cannesu, među producentima Obala Art Centar iz Sarajeva
Bliži se četvrto Proljetno izdanje Mreže festivala Jadranske regije – sjajne filmove pogledajte besplatno u kinima i online
Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije