Navigacija

Objave

I mladi iz Sarajeva biraju dobitnika EFA Nagrade mlade publike

Mladi ljubitelji filma iz 38 zemalja Evrope među kojima i Bosne i Hercegovine, i ove će godine izabrati dobitnika Nagrade mlade publike Evropske filmske akademije (EFA Young Audience Award).

 I mladi iz Sarajeva i ove će godine zajedno sa vršnjacima iz Evrope izabrati najbolji film, a partneri u Bosni i Hercegovini Evropskoj filmskoj akademiji u ovom projektu su petu godinu za redom Sarajevo Film Festival i kino Meeting Point. 

Tri filma koja su nominovana za ovogodišnju EFA Nagradu mlade publike (EFA YAA) su PINOCCHIO Mattea Garronea, THE CROSSING Johanne Helgeland i WOLFWALKERS Tomma Moorea i Rossa Stewarta.

U izboru najboljeg filma sudjeluju mladi uzrasta 12 do 14 godina. U svih 38 zemalja Evrope i šire, EFA Nagrada mlade publike omogućuje mladima da otkriju visokokvalitetne evropske filmove.

Članovi žirija će imati priliku i da online putem uz vodstvo moderatora sudjeluju u filmskim diskusijama, zahvaljujući čemu evropski film za njih prestaje biti teorija, a postaje iskustvo. 

Ceremonija dodjele nagrada bit će održana online u nedjelju, 25. aprila uživo na http://yaa.europeanfilmawards.eu/.

Ovim projektom omogućuje se mladima da kvalitetno ispune vrijeme provedeno u svojim domovima, te da kroz zajedničke aktivnosti projekta nastavljaju razvijati osjećaj pripadnosti zajednici ljubitelja filma.  

Nastavljena saradnja s Glavnim sponzorom UniCredit Bank
30. Sarajevo Film Festival: Počasno Srce Sarajeva i program „Posvećeno“ Eliji Suleimanu
Film „Sastanak s Pol Potom“ u službenoj selekciji festivala u Cannesu, među producentima Obala Art Centar iz Sarajeva
Bliži se četvrto Proljetno izdanje Mreže festivala Jadranske regije – sjajne filmove pogledajte besplatno u kinima i online
Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije