Navigacija

Objave

Dramske serije, finansiranje i virtuelna realnost u fokusu CineLink Talks programa

Predstavljen bogat program predavanja, seminara i debata za ovogodišnje izdanje CineLink Dana filmske industrije

HBO, RTS, Evropski filmski market, konsultantska kuća Olsberg SPI, Međunarodni filmski festival u Rotterdamu, Europa Cinemas, vodeći njemački i svi regionalni filmski fondovi samo su neki od učesnika ovogodišnjeg programa koji će se održavati u Hotelu Europa i poslovnom centru Networks u periodu od 12. do 16. augusta. 

„CineLinks Talks je prilika da predstavimo bogat i raznolik program u kojem svako, od mladih filmskih autora do iskusnih filmskih stručnjaka, može pronaći nešto za sebe. Dotaći ćemo se mnoštva pitanja iz raznih oblasti, u rasponu od kreativnog razvoja do javnih politika. Cilj nam je da predstavnicima filmske industrije u regionu i šire ponudimo inspiraciju i obuku, kao i pomoć pri  izgradnji kapaciteta i razmjeni znanja,“ izjavio je Jovan Marjanović, rukovodilac industrijskog segmenta Sarajevo Film Festivala. 

„Nakon izuzetnog uspjeha prošlogodišnjeg CineLink Drama segmenta, ove smo godine povećali broj sesija vezanih za dramske serije, i oduševljeni smo što ćemo imati priliku da ugostimo veliki broj stručnjaka iz ove oblasti. Na primjer, master časove i sesije za predstavljanje projekata organizovali smo u partnerstvu sa međunarodnim programom za razvoj scenarija MIDPOINT.“

CineLink Takls program sastoji se od sljedećih segmenata:

- Regionalni forum – razgovori o politikama za razvoj filma i drugim temama od značaja za jugoistočnu Evropu, koji će se ove godine fokusirati na modele podrške kroz fiskalnu politiku, uticaj kulturnih događaja na razvoj gradova i regija i budućnost koprodukcijske saradnje sa Njemačkom. 

- CineLink Drama – lekcije i master časovi na temu prezentacije projekata, razvoja scenarija i sl, predstavljanje novih dramskih serija u produkciji RTS-a, HBO sesije i MIDPOINT seminari i prezentacije projekata.

- Suočavanje sa prošlošću/Sajam istinitih priča – predstavljanje odabranih istinitih priča , master čas sa foto-reporterom Ronom Havivom i profesoricom Lauren Walsh. 

- AvantPremiere – inovativni laboratorij kreativnih ideja za razvoj kina i kinoprikazivačke djelatnosti organizovan u saradnji sa Europa Cinemas mrežom.

- Dani virtuelne realnosti – vizionarske i praktične radionice sa stručnjacima za virtuelnu realnost. 

- Talents Sarajevo Pack&Pitch – predstavljanje novih projekata učesnika programa Talents Sarajevo. 

Seminari koji će se održavati u hotelu Europa i poslovnom centru Networks su otvoreni za učešće svih akreditovanih gostija.

Kompletan program možete pronaći na ovom linku: http://www.sff.ba/en/page/cinelink-talks

CineLink Talks se organizuju uz podršku inozemnog ureda Grada Beča, Eurocomm-PR 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dodijeljene CineLink Industry Days nagrade
CineLink radionica u Slanom počela sa aktivnostima za projekte Co-Production Marketa
Osam filmskih projekata u razvoju u fokusu CineLink radionice u Slanom
Otvoren poziv za Western Balkans Youth Team: Sarajevo Film Festival u očima mladih
Otvoren poziv za prijavu priča za program “Suočavanje s prošlošću”