Navigacija

Objave

CineLink Drama 2017. – Poziv za prijave

Sarajevo Film Festival i CineLink Dani filmske industrije objavljuju poziv za prijave projekata za učešće u CineLink Drama programu 2017. Rok za podnošenje prijava je 5. maj 2017.

Nakon uspješnog pilot izdanja CineLink Drama programa u augustu 2016., nastavljamo da širimo naš program i da razvijamo platformu za razvoj kvalitetnih TV dramskih serija sa područja bivše Jugoslavije. CineLink Drama konkurs otvaramo u potrazi za novim serijama koje su trenutno u fazi razvoja s ciljem daljeg predstavljana na CineLink Danima filmske industrije u augustu ove godine. Projekti mogu biti u veoma ranoj fazi razvoja, ali prilikom prijavljivanje neophodno je da projekat već ima producenta, scenaristu i idejnog tvorca. Moguće je prijaviti se sa treatmentom, ali u slučaju da se projekat nađe u užem izboru, tražit će se dodatni materijali. 

Učešćem u CineLink Drama programu dobijate:

Mogućnost daljeg razvoja projekta sa renomiranim konsultantima za scenariji, programskim urednicima (commissioning editors) i ostalim filmskim profesionalcima;

Uvid u produkciju TV dramskih serijala;

Međunarodnu vidljivost vašeg projekta;

Šansu da osvojite CineLink Drama nagradu za razvoj projekta.

Poziv za prijave za CineLink Drama program u 2017. godini otvoren je samo za projekte iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije. Službeni jezik CineLink Drama programa je engleski, stoga neophodno je predati prijavu i ostale prateće dokumente na engleskom jeziku. Ukoliko se želite prijaviti, molimo pratite ovaj link.

Radujemo se čitanju vaših projekata!

Za sva pitanja, pišite nam na industry@sff.ba

Dodijeljene CineLink Industry Days nagrade
CineLink radionica u Slanom počela sa aktivnostima za projekte Co-Production Marketa
Osam filmskih projekata u razvoju u fokusu CineLink radionice u Slanom
Otvoren poziv za Western Balkans Youth Team: Sarajevo Film Festival u očima mladih
Otvoren poziv za prijavu priča za program “Suočavanje s prošlošću”