Navigacija

Objave

„Kafa sa...“ – Održan razgovor sa glumcima iz filma DHEEPAN

U nedjelju je na Festivalskom trgu upriličen razgovor sa glavnim glumcima francuskog filma DHEEPAN koji je noć prije prikazan u Ljetnom kinu HT Eronet. Vanja Kaluđerčić, selektorica programa Shorts i moderatorica drugog ovogodišnjeg programa „Kafa sa...“ je vodila druženje sa šrilankanskim glumcem Jesuthasanom Antonythasanom i indijskom glumicom Kalieaswari Srinivasan.

Glumac Jesuthasan Antonythasan je govorio o godinama provedenim u Šri Lanki za vrijeme građanskog rata, asimilaciji u Francuskoj i ostalim autobiografskim činjenicama koje dijeli sa ulogom utjelovljenom u filmu DHEEPAN. Kalieaswari Srinivasan, pozorišna glumica, kojoj je ovo prvo filmsko iskustvo, je naglasila da je proces odvajanja od lika nakon procesa snimanja bio iznimno težak.

Na kraju programa, glumci su sa prisutnima razgovarali o prašini koja se digla o trenutnom stanju u Šri Lanki nakon prikazivanja filma, a Kalieaswari Srinivasan je diskutovala o vrijednosti sretnog i precjenjivanju tragičnog filmskog završetka.

Film „Sastanak s Pol Potom“ u službenoj selekciji festivala u Cannesu, među producentima Obala Art Centar iz Sarajeva
Bliži se četvrto Proljetno izdanje Mreže festivala Jadranske regije – sjajne filmove pogledajte besplatno u kinima i online
Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije
Prijava filmova / dramskih serija za programe 30. Sarajevo Film Festivala
Zimsko izdanje Mreže festivala Jadranske regije