Navigacija

Objave

Konkurs Talents Sarajevo 2015

Rok za prijave produžen je do 11. maja.

Novi konkurs za učešće mladih filmskih profesionalaca iz Jugoistočne Evrope i Južnog Kavkaza u program Talents Sarajevo, u okviru 21. Sarajevo Film Festivala, je sada otvoren.

Rok za prijave produžen je do 11. maja.

Talents Sarajevo 2015, koji će se održati između 15. i 20. augusta, okupit će mlade glumce, reditelje, scenariste, producente, direktore fotografije i filmske kritičare iz Jugoistočne Evrope Jugoistočne Evrope (Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Kosova, Mađarske, Makedonije, Moldavije, Rumunije, Srbije, Slovenije i Turske) i Južnog Kavkaza (Armenije, Azerbejdžana i Gruzije). 

Osnovan 2007. godine u saradnji sa Internacionalnim filmskim festivalom u Berlinu i programom Berlinale Talents, u proteklih osam godina Talents Sarajevo se isprofilirao u regionalni centar za upoznavanje i trening nadolazećih filmskih profesionalaca. Program nudi seriju inspirativnih master-časova, interaktivnih panel-diskusija, kritičkih polemika, upotpunjenu radionicama, filmskim projekcijama, interfestivalskim ekskurzijama i prilikama za profesionalno povezivanje.

Wonder Matters je tematski fokus za 2015. godinu. Deveto izdanje programa Talents Sarajevo pomoći će filmašima da se prisjete svojih profesionalnih početaka i prvobitne posvećenosti filmu, ali će tematizirati njihove interese u trenutnim poduhvatima. Poticanje razvoja radnje, pronalaženje savršenog ugla snimanja i nedostajućeg kadra, odabir tačne rečenice u scenariju, nastojanje da se gluma učini autentičnom i čudesnom, inovativnost u produkciji – sve ovo je dio našeg programa u 2015. 

Otvoren poziv za prijave na Talents Sarajevo 2024.
61 učesnik izabran za Talents Sarajevo 2023
Otvoren poziv za prijave na Talents Sarajevo 2023.
Otvoren konkurs za prijave na Talents Sarajevo 2022.
56 učesnika izabrano za Talents Sarajevo 2021